Vegetariánské chilli

18.10.2009
Potřebujeme:

2 šálky sušených fazolí (přes noc namočíme) nebo 4 šálky konzervovaných, 2 šálky sojového masa (připraveného dle návodu na obalu), 2 šálky oloupaných a propasírovaných rajčat nebo rajského protlaku, 1 nakrájenú zelenú papriku, 1 velkú nakrájenú cibuli, 3 utřené stroužky česneku, 2 lžíce chilli (nebo pálivé mleté papriky), 1 lžíci kmínu, 1 bobkový list, sůl a pepř

Jak na to:

Namočené fazole slijeme, vložíme do velkého kastrolu, zalijeme 2 litry vody a přidáme bobkový list. Přiklopíme, přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme do změknutí (pro zkrácení doby varu je vhodné použít tlakový hrnec).
Sojové maso namočíme podle návodu, slijeme a přidáme k fazolím spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Přiklopíme a vaříme 20 minut. Podle chuti okořeníme a podáváme. Vhodná příloha jsou brambory, ale i rýľe.

Podobné recepty:

Vegetariánské kung-pao, Vegetariánské chilli Con Carne, Fazole v chilli omáčce, Wonton ravioli s aljašským lososem a chilli omáčkou, Kukuřičná polévka