Hovězí maso na rajčatech

500 g hovězího ( nejlépe zadní, nemělo by být tlusté nebo prorostlé), sádlo nebo olej, 1 velkou nebo 2 malé cibule, 4 rajčata běžné velikosti, 1 masox, pepř, sůl, sojovku, mouku na zahuštění.
Jak na to:V hrnci rozpustíme tuk, nakrájenou cibulku na jemno necháme na tuku zezlátnout. Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce a vyčkáme až pustí štávu. Občas podléváme ( ale nepřidáváme moc vody ). Rajčata necháme zpařit, oloupeme a nakrájíme. Až maso pustí dostatešně štávy přidáme rajčata, masox, pepř a sůl. A nadále dusíme, dokud se rajčata zcela nerozpadnou. Vznikne hustá omáčka pokud je moc řídká necháme troch vyvařit vodu. Můžeme dochutit sojovkou. A poté zahustíme moukou ( já přidávám hotovou tmavou jíšku ).Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí maso na celer, Hovězí maso Stroganov, Králík na rajčatech, Hovězí polévka s masem