Segedín z uzeného kuřete
13.3.2009

4 uzená kuřecí stehna, 2 cibule, 1 lžíce kmínu, 3 lžíce sladké papriky, 400 ml vody, 400 g kysaného zelí, 200 ml smetany ke šlehání, olej sůl a pepř
Jak na to:1. Z kuřecích stehen obereme maso a nakrájíme ho na hrubé kousky.
2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15 - 20 minut. 3. Na závěr zjemníme smetanou a krátce provaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.
Krokety z kuřete, Krokety z kuřete, Salát z kuřete, Plněná kůže z kuřete, Grilované česnekové kuře