Japonská polévka z tresky a zeleniny (Tara čiri)
200 g tresky nebo jiného bílého rybího masa, 3 hrnečky vývaru, 100 g čerstvého špenátu nebo kadeřávku, 5 g sušených hub, glutasol (vegetu), čtvrt lžíce sójové omáčky, 4 plátky oloupaného citrónu, sůl
Jak na to:Tresku nebo jinou rybu dobře osolíme. Nakrájíme na čtyři stejné kousky a dáme vařit do vývaru. špenát nakrájíme na tenké proužky a dáme ho vařit zvlášť. Zvlášť také necháme povařit sušené houby. Do polévky, ve které se zatím vaří pouze ryba, přidáme glutasol, sójovou omáčku a sůl. Přidáme špenát a houby. Do každé misky nebo talíře dáme kus ryby, úměrně špenátu, hub a vývaru. Každou porci ještě přichytíme glutasolem, sójovou omáčku, popřípadě dosolíme.
Polévku před podáváním přizdobíme plátkem citrónu.
Japonská polévka z mušlí, Treska ve vínovém těstíčku, Treska na zelenině se smetanou, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky, Japonská polévka s tuňákem a zeleninou