Nejrychlejší lilek
16.10.2008
lilek, olivový olej, strouhaný sýr, troška granulovaného česneku
Jak na to:Nejrychlejší příprava je v mikrovlnce s funkcí Crisp (Whirlpool, kombinace mikrovln, grilu a pánve)), ale lze i v troubě nebo na grilu: Lilek nakrájíme na tenké plátky (žádné solení a okapávání, to je nesmysl, lilek pak zvlhne a zhoubovatí fuj hnus) a naklademe na crisp pánev (gril, alobal, plech...) vymazanou olejem. lehce poprášíme česnekem a zasypeme sýrem (aby byl na všech lilcích). Crispujeme 3-4 minuty (nebo grilujeme / pečeme, než je sýr celý rozpuštěný a lilek zvláční), pár minut necháme zavadnout (sýr trošku zpevní a není to žhavé) a je to.
Podobné recepty:Můj lilek, Lilek s jogurtovým dresinkem, Lilek na zelenině, Lilek se sýrem, Escalivada