Polévka z vepřového masa

Potřebujeme:

300 g vepřového ramínka nebo 500 g vepřového bůčku, 1 středně velký ocásek, 3 větší mrkve, čtvrtka celeru, 3 petržele, 1 pórek, spařená kapusta, 3 cibule, máslo, sůl, mouka, zelená petrželka, 250 g krupek

Jak na to:

Vykostěný bůček a ocásek nakrájíme na menší kousky. V osolené vodě povaříme na nudličky pokrájenou zeleninu. Na másle nebo sádle osmažíme nadrobno nasekanou cibulku a vložíme maso - osolíme a udusíme doměkka. Podušené maso rozsekáme a vložíme do zeleninového vývaru. Zvlášť si připravíme žlutou jíšku z másla a mouky, zředíme ji 1-2 lžícemi vývaru, přidáme do polévky, povaříme a přidáme zvlášť podušené krupky.
Před podáváním ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Japonská polévka z vepřového masa se zeleninou , Minutka z vepřového masa, Vepřové na smetaně se žampiony, Minutky z vepřového masa, Houbařská dobrota