Roláda z mletého bůčku

21.11.2008
Potřebujeme:

1 kg vepřového bůčku prorstlý, 2-3 dcl mléka, sůl,pepř, česnek náplň: hořčice /nejlépe francozká/, klobáska /čím pikantnější tím lepší/, míchaná vejce, alespoň 2 červená paprika, předem opečená sádlo na potření pekáče alobal na rolování

Jak na to:

Vepřový bůček pomeleme ,osolíme ,opepříme přidáme rozetřený česnek a dobře promícháme.Na směs nalejemeč část připraveného mléka a promísíme jako testo po chvíli se mléko do směsi vsákne ,toto uděláme ještě několikrát dokud se mléko vsakuje, až zůstane na povrchu tak ho slejeme a dáme směs do lednice odležet najlépe přes noc.
Po odležení si připravíme papír třeba pečící nebo alobal.Na tuto podložku vyklopíme zpracovanou hmotu a rozválíme,plochu potřeme hořčicí,poklademe pečnou paprikou, míchanými vajíčky , klobáskou,může být i okurka.Roládu opatrně zabalíme do úzkého válečku.Aby zůstala pěkně v tom tvaru zabalíme do alobalu a dáme péci .Troubu předem předeh řívám a peču na 180 stupňů asi 45 min.

Příloha:
pečené drobné brambůrky

Podobné recepty:

Roláda z bůčku, Roláda z mletého masa, Bůčková roláda s kysaným zelím, Levné libové řízky z bůčku, Levné libové řízky z bůčku