Kuře po Filipínsku

Potřebujeme:

kuře, sojová omáčka, česnek, sůl, pepř, cibule, ocet, cukr, olej

Jak na to:

Jakékoliv kuřecí maso (já dělám nejčastěji stehna nebo křídla) si naložíme do marinády ze sojovky (té dávám hodně), trošku worchestru, utřeného česneku, soli, pepře. Necháme alespoň 2 hodinky marinovat. Nedokážu říct přesný poměr přísad, vše dělám od oka. Na to sami přijdete.V hrnci na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na plátky. Poté přidáme trochu octa, špetku cukru a vložíme kuřecí kousky. Zalijeme vodou (ve výsledku z toho má být sosík, tak přiměřeně). Dusíme do měkka. Pokud by se vám to zdálo příliš řídké, přidejte trošku instantní jíšky.Podáváme s rýží a francouzským salátem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci, Kuře na pivě plněné zelím