Francouzké brambory ze syrových brambor

Potřebujeme:

Brambory, podle počtu strávníků, 3 vejce, cibule, salám 20dkg dietní nebo gothaj, sýr- plátkový, trochu mléka, drcený kmín, sůl, olej na vymazání.

Jak na to:

Oloupané a na kolečka nakrájené brambory, poklademe na dno zapékací mísy, posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájeným salámem.Potom uděláme další vrstvu brambor a znovu cibuli a salám, můžete průběžně okořenit solí a drceným kmínem.Poslední vrstvou jsou brambory, které polijeme rozmíchaným vajíčkem s trochou mléka a kořením.Nakonec poklademe plátkovým sýrem.Zapékáme v troubě asi 30 minut přiklopené poklicí a pak dopečeme odkryté aby chytly pěknou barvu.Dobrou chuť.

Podobné recepty:

Královské bramborové placky, Zapékané brambory s nivou a anglickou slaninou, Francouzské brambory, Bramborový slaný koláč, Zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami