Vepřové maso v balijském stylu

500 g vepřových řízků, 6-8 červených chilli papriček nebo 3-4 lžičky cayenského pepře, 1 lžička sardelové pasty, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžičky cukru, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, olej
Jak na to:Chilli, sardelovou pastu, cibuli, česnek a zázvor nasekáme a rozetřeme na jemnou pastu. V malém mnoľství oleje osmažíme do plné vůně (má změknout a nepřichytávat se). Pak vložíme tence nakrájené a dobře rozklepané plátky masa, které osmaľžíme až změní barvu. Přilijeme 250 ml vody s cukrem, sójovou omáčkou, citrónovou šťávou a solí a na hranici bodu varu uvaříme bez pokličky doměkka ? šťáva musí značně zhoustnout.
Podobné recepty:Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové na kmíně, Vepřové na houbách, Vepřové karbenátky s houbami