Telecí ledvinky po boloňsku
23.11.2010

500 g telecích ledvinek, 60 g másla, 1 cibule, 1 lžíce sekané zelené petrželky, vývar, půlka citrónu, sůl, mletý pepř
Jak na to:Odblaněné ledvinky naplocho po délce rozpůlíme, vyřízneme střední tučnou a žilnatou část, nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme asi na půl hodiny do vlažné vody odkrvit. Pak ledvinky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Na másle osmahneme dozlatova drobně posekanou cibuli, vložíme okapané ledvinky, sekanou petrželku a několik minut restujeme Zalijeme troškou vývaru, zakapeme citrónovou šťávou a za stálého míchání dusíme doměkka. Hotové ledvinky osolíme, opepříme a podáváme na teplou mísu.
Podobné recepty:Telecí řízky po boloňsku, Vepřové nebo hovězí ledvinky na cibulce, Lovecký jagárek ze srnce, Moskevský rasolnik, Telecí medailonky