Pečená kachna s hrachem a kroupami
1 kachna bez drobů, 200 g hrachu (předem namočený), 100 g krup, 2 lžíce sádla, 2 velké cibule (nakrájené nadrobno), 2 stroužky česneku (utřený), 1 lžička mletého kmínu, sůl, mletý pepř dle chuti, voda na uvaření hrachu a krup, voda na podlití
Jak na to:Kachnu omyjeme, osuąíme, nasolíme, okmínujeme a potřeme česnekem. Vložíme ji na pekáček s rozehřátým sádlem a po obou stranách opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Potom podlijeme vodou a pečeme do poloměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a vložíme zpět do pekáčku. Hrách a kroupy uvaříme, každé zvlášť do poloměkka, scedíme a nasypeme do pekáčku kolem kachny, osolíme, opepříme, vložíme do trouby a zapečeme (asi 30 minut).
Podobné recepty:Šoulet, Majoránková pečená kachna, Pečená kachna s červeným zelím, Pečená kachna s ovocem, Pečená krmena husa nebo kachna