Kotlety na moravance
19.11.2010
4osoby:
4 vepřové kotlety (buď s kostí nebo bez), olej, Podravka - vegeta, plnotučná hořčice, strouhanka, 1 moravanka nebo podobný salát.
Vepřové kotlety si naklepeme a okořeníme vegetou, více než jsme zvyklí, nepřidáváme ani sůl, ani pepř, ani jiné koření. Potřeme z obou stran plnotučnou horčicí, obalíme ve strouhance (můžeme ji tam trochu vtlačit) a opečeme zprudka na pánvi. Udělá to bezvadnou kůrku.Poté již opečené kotlety vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme slitou moravankou (větší kousky nakrájíme na malé kostičky, okurky, cibul atd a hlavně vyndáme feferonku) a dáme tak na půl hoďky zapéct na 180 stupňů do trouby.
Podobné recepty:Kotlety se sýrem, Kotlety mňam, Kotlety na hermelínu, Gaskoňské kotlety, Zapečené kotlety s olivami