Kedlubnová omáčka z pomalého hrnce

7.12.2010
Potřebujeme:

3 kedlubny,500ml vody,1lžíce podravky,1 smetana,asi 2 lžíce hl.mouky,trošku octa a trošku cukru.A mléko na případné dohuštění,či zředění

Jak na to:

Kedlubny nakrájet na stejné kostičky asi 1krát 1cm,hodit do PH,přilít vodu,přisypat podravku,přilít smetanu,ve které si rozmícháte mouku.Přikrý pokličkou a nastavit na vysoký stupeň (HIGH).Pomalit asi 3h.Pak zkontrolovat hustotu.Když bude příliš řídká přilít mléko ve kterém rozmícháte ještě 1lžíci mouky, a nebo mlékem zředit.Opět přirýt poklicí a pomalit ještě asi 1h.Po dokončení můžete ještě dochutit octem a cukrem.

Podobné recepty:

Plněné pečené kedlubny s omáčkou, Kedlubnová omáčka s bramborami, Maďarský perkelt, Kedlubnová polévka, Sugo di polpetta - rajčatová omáčka s kuličkami