Sugo di polpetta - rajčatová omáčka s kuličkami

29.6.2012
Potřebujeme:

300 g mletého vepřového nebo hovězího masa, 3 mrkve, 2 cibule, 2 sklenice rajčatové dužiny po 420gramov, 1 rajčatový protlak, sůl, pepř, bobkový list, 1 sklenice červeného vína, olivový olej, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Do hrnce dáme olivový olej a česnek a jemně orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme 1 minuty restujeme. Mrkev nastrouháme a přidáme do hrnce. Z masa uděláme kuličky, které smažíme do růžová. Dále přidáme dužinu z rajčat, necháme minutu dusit a po přidání přetlaku, ještě chvilku dusíme. Podle potřeby přidáme vodu - omáčka nemá být příliš hustá. Necháme vařit 5 minut, přidáme víno a vaříme dále, dokud není maso měkké. Když je omáčka hotová, můžeme ji servírovat s jakýmikoli těstovinami, ale i vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Rajčatová omáčka na těstoviny, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Chicagská pizza, Rajčatová omáčka, Bramborové noky all Amatriciana