Čínské vepřové v karamelu

Potřebujeme:

250 g vepřového bůčku bez kůže, 2 polévkové lžíce cukru, pokrájená střední cibulka, 2 stroužky česneku pokrájeného na proužky, 1 kávová lžička mletého zázvoru, půl šálku sójové omáčky, půl šálku sladkého bílého vína, 1 kávová lžička soli, 1 polévková lžička oleje.

Jak na to:

Vepřové maso opečeme narychlo v troubě, až zhnědne. Pak celý kousek ponoříme do vařící vody, vyndáme a rozkrájíme na kostičky. Do hluboké pánve dáme jednu polévkovou lžíci oleje, všechen cukr a dohněda zkaramelizujeme. Potom přidáme cibulku, česnek, zázvor, sójovou omáčku, víno, sůl a kostičky masa a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi hodinu (sádlo, které se objeví na povrchu odebíráme lžičkou).

Podobné recepty:

Bramborové válečky se zelím a čočkou, Banány v karamelu, Vietnamská polévka s masovými kuličkami, Čínské zelí s ovocem, Rychlý salát