Boršč

Potřebujeme:

Na velký hrnec: 0,5kg přední hovězí maso, 0,5kg prorostlejší vepřové maso, 3 velké mrkve, 1 petržel, 1 střední cibule, 1/4 většího celeru, malá sklenička sterilovaného zelí, malá sklenička červené řepy, dvě střední brambory, dvě lžíce rajského protlaku, 2 bobkové listy, 2 nová koření, asi pět pepřů, petrželka, 3 stroužky česneku, zakysaná smetana

Jak na to:

Do vody dáme vařit hovězí maso. Když začíná měknout, přidáme vepřové. Mezitím si na trošce másla orestujeme mrkev, cibuli, petržel, celer nakrájené na nudličky. Když je maso měké, vyjmeme je a nakrájíme na kousky. Koření dáme do pytlíčku Jednu bramboru nakrájíme na kostičky, druhou na hrubo nastrouháme. Maso, obě brambory, zeleninu, koření, protlak, nasekaný česnek, překrájené zelí a červenou řepu vhodíme do vývaru a vaříme, dokud není vše doměka. Pak už jen vyndáme pytlíček s kořením a na talíři zdobíme zak. smetanou a petrželkou.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)