Skopové s jarní cibulkou
Pro 2 osoby
120 g libového skopového, 1 kávová lžička hladké mouky rozmíchané v trošce vody, 6 jarních cibulek, 2 utřené stroužky česneku, 1 kávová lžička mletého zázvoru
Omáčka: 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 polévková lžíce ovocné pálenky, 1 polévková lžíce soli, 1 kávová lžička octa, olej
Rozkrájejte maso na malé kousky a promíchejte s moukou rozmíchanou ve vodě. Nakrájejte cibulky na kolečka. Připravte si všechny přísady. Rozehřejte olej a v drátěném košíku do něj ponořte maso. Jednotlivé kousky udržujte od sebe, aby se nespékaly. Opékejte, dokud maso nezmění barvu. Potom košík vyjměte z oleje a nechte maso okapat. Na druhé pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce kvalitního oleje a opékejte cibulku za stálého míchání asi jednu minutu. Pak přidejte česnek, zázvor, maso a nakonec omáčku. Vše dobře promíchejte a můžete podávat.
Podobné recepty:Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Salátové srdíčka, Jarní mísa s křenovými vajíčky, Rajčatová polévka s kukuřicí