Hovězí na houbách

20.12.2010
Potřebujeme:

1,2 kilogramu hovězího, 200 gramů uzené slaniny, 120 gramů cibule, 3 stroužky česneku, 400 ml bujónu nebo vývaru, 100 gramů zelené papriky, 1 střední rajče, 300 gramů čerstvých hub (nebo sušené po namočení), 100 gramů sádla, 50 gramů mouky, paprika mletá, pepř, sůl, kmín, bobkový list

Jak na to:

Hovězí a slaninu nakrájíme na pásky. Slaninu rozpálíme na pánvi, přidáme k ní nakrájenou cibuli a utřený česnek. Poprášíme paprikou a po důkladném promíchání přidáme nakrájené hovězí. Dochutíme solí a dusíme pod pokličkou. K poloměkkému masu přidáme nakrájené houby, kroužky papriky a oloupané a nakrájené na kostku rajče. Posypeme pepřem, paprikou, kmínem a dodusíme pod pokličkou až do změknutí masa. Měkké maso poprášíme moukou, podlijeme bujónem a dusíme ještě pět minut.

Podobné recepty:

Vepřové na houbách, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí řízek Dubarry