Rajská pro batolata

24.11.2010
Potřebujeme:

konzervu loupaných nesolených rajčat, cukr, nové koření, bobkový list, kojeneckou voduna
přílohu: hrubou mouku s vajíčkem - na kapání, nebo se můžou použít těstovinky, či rýže

Jak na to:

Rajčata z konzervy (podle velikosti - většinou stačí půlka) vaříme společně s bobkovým listem a kuličkou nového koření a trochou kojenecké vody, přidáme trochu cukru (dle chuti), po uvaření vyjmeme koření a rozmixujeme na pyré. Než se nám rajská uvaří připravíme si kapání z hrubé mouky, vajíčka a trocha vody. Těsto by mělo být mazlavé. Těsto dáváme do vroucí vody přes síto, čím jemnější síto použijete, tím menší bude kapání. Kapání vmýcháme do rajské. Nebo si uvaříme těstovinky, či rýži.

Podobné recepty:

Květákový mozeček pro batolata, Brokolicový krém pro batolata, Rajská polévka pro labužníky, Rajská omáčka, Rajská předehra