Rajská omáčka

21.5.2008
Potřebujeme:

hovězí maso/může být i jiné-vepřové,králičí/, zelenina pod svíčkovou, cibule, olej/nebo sádlo/, rajský protlak -2 menší, mletý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, sladká paprika, mletá skořice, hřebíček /asi 4 ks/, masox,mléko a mouka na zahuštění, cukr na doslazení na závěr, trocha smetany

Jak na to:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou ,přidáme protlak a zamícháme.Do hrnce vlijeme vodu a všechny ostatní suroviny s kořením řádně povaříme dokud nám maso nezměkne.U hovězího masa musíme počítat 2-3 hodiny.Poté vyjmeme maso a omáčku rozmixujeme a zahustíme mlékem s hladkou moukou, dle chuti dosladíme.Pro lepší chuť můžeme vmíchat trochu smetany.Na talíři přelijeme maso omáčkou a podáváme s kynutým knedlíkem.

Podobné recepty:

Plněné papriky, Italská základní rajská omáčka, Rajská omáčka, Rajská omáčka s paprikami aneb neplněné papriky, Rajská pro batolata