Jarní polévka s celerovou natí nebo kopřivovou rýží

Potřebujeme:

2 šálky nasekané natě celeru nebo kopřiv, 1 cibule nebo svazek mladých cibulek, 1 šálek rýže, sůl, mletá paprika 1 vejce

Jak na to:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zalijeme ½ l vody, přidáme promytou rýži, osolíme, okořeníme paprikou a vaříme 10 minut.

Potom přidáme zelenou nať celeru nebo kopřiv a vaříme jeątě aspoň 15 minut.

Do polévky vmícháme rozšlehané vejce nebo kapání. Na talíř přidáme nakrájenou pažitku nebo petrželku.

Podobné recepty:

Rajský salát s celerovou natí, Rajčatový salát s celerovou natí, Fasolada - řecká fazolová polévka, Celerová polévka s kmínem, Jarní mísa s křenovými vajíčky