Babiččin rostbíf
26.4.2011

600 g svíčkové nebo pěkného zadního hovězího masa, 150 g anglické slaniny, 100 g másla, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, 50 ml červeného vína a 1 lžička octa
Jak na to:Maso protáhneme slaninou,vložíme na pekáč a polijeme rozpuštěným máslem.Necháme přes noc odležet.Pak přidáme nakrájenou cibuli,kousek másla a upečeme v troubě.Podléváme vývarem.
Maso vyjmeme,nakrájíme na plátky. Šťávu přecedíme,zaprášíme moukou a podlijeme vínem a octem. Provaříme. Vložíme zpět maso prohřát.
Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou či salátem.
Babiččin drobenkový koláč, Babiččin ovocný koláč, Babiččin koláč, Babiččin levný dort, Babiččin lilek