Paprikáš z králičího masa
26.4.2011
500g králičího masa bez kosti, 60 g sádla nebo másla, 3 větší cibule,lžíce sladké papriky, 2 dl kysané smetany, šálek vývaru z kostí nebo masoxu
Jak na to:Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme tuk, přidáme jemně nasekanou cibuli a trochu osmahneme. Pak přidáme nakrájené maso, osolíme a krátce opečeme.Opečené maso zaprášíme paprikou a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Měkké maso podlijeme smetanou, osolíme a krátce povaříme. Chceme-li mít šťávu hustší, můžeme do smetany přidat lžíci mouky.
Doporučená příloha:Podáváme s noky nebo dušenou rýží.
Kopaničářské králičí soté, Slaný závin, Krém z králičího masa, Pečený králičí hřbet, Pečený králičí hřbet a bramborové dortíky