Boloňská omáčka

7.1.2011
Potřebujeme:

100 g uzeného bůčku, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, lodyha řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 400 g mletého masa, 1/2 sklenice suchého červeného vína, 1 1/2 sklenice bujónu, 400 g rajčat, 1/2 svazku petrželky, špetka oregana, 1-2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř

Jak na to:

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 min.

Podobné recepty:

Boloňská omáčka, Tradiční italské lasagne, Špagety s mletým masem, Boloňská omáčka na těstoviny, Ruská omáčka