Boloňská omáčka na těstoviny

Potřebujeme:

2 cibule, 5 stroužků česneku, trošku oleje, 250 g žampionů, 500 g mletého masa, rajčatovou šťávu, boloňskou omáčku ve sklenici, tvrdý sýr podle potřeby

Jak na to:

Nakrájíme cibulku a osmahneme na oleji, pak přidáme nakrájené žampiony (mohou být i v konzervě nebo nemusí být vůbec), chvilku podusíme a přidáme mleté ​​maso. Můžeme podlít trochou vody a dusíme asi 20 minut.
Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, do které přidáme lžíci olivového oleje a sůl. Po 20 minutách přidáme asi 250 g rajčatové šťávy a boloňskou omáčku. Opět necháme vařit asi tak 20 minut. Před dovařením prolisujeme česnek.

Podobné recepty:

Boloňská omáčka, Tradiční italské lasagne, Špagety s mletým masem, Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Těstoviny se sýrovou omáčkou a s krabem