Tradiční italské lasagne
Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 kg mletého masa, 1/4 kg oloupaných rajčat v plechovce (celých nebo nakrájených), 2 PL rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 PL sušené bazalky, sůl, čerstvě namletý pepř
Sýrová omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 600 ml mléka, 125 g sýra na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 12 plátků lasagnového těsta
Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažte do měkka. Vmíchejte maso, po zhnědnutí masa přidejte rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přiveďte k varu a povařte na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka:
V hrnci rozpusťte máslo, vmíchejte mouku a minutu nechte osmahnout. Postupně přidávejte mléko, přiveďte k varu při neustálém míchání, dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Přidejte muškátový oříšek. Přemístěte omáčku z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr. Míchejte dokud se nerozpustí.
Do pekáče dejte nejprve vrstva boloňské omáčky, na to dejte sýrovou omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C, 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.
Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie