Sicilská rajčatová polévka

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 6 rajčat, několik lístků zelené petrželky a máty peprné, 50 g tapioky, 200 g vařeného kuřecího masa, 100 g vařeného hovězího jazyku, 100 g přelámaných a krátce povařených špaget, 1,5 litru kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, 3 lžíce strouhaného parmezánu
Jak na to:V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, zeleninu, rajčata, jemně sekanou zelenou petrželku a mátu. Zalijeme vývarem, přivedeme do varu, zavaříme tapioku a necháme 20 minut zvolna vařit. Potom přidáme drobně pokrájené kuřecí maso a jazyk, vložíme špagety, osolíme, opepříme, krátce povaříme a horké podáváme se strouhaným parmezánem.
Podobné recepty:Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Rychlá rajčatová polévka