Selská bramboračka

Potřebujeme:

300 g brambor, 1 mrkev, 1 petržel, půlka celeru, 1 list kapusty, 1 pórek, 2 stroužky česneku, hrst sušených hub, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml vývaru, půlka lžičky kmínu, pepř, sůl, půlka lžičky majoránky, petrželová a celerová nať

Jak na to:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, vhodíme na rozehřáté sádlo a osmahneme. Přidáme zeleninu a rovněž ji trochu osmahneme. Vsypeme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme houby na kostky nakrájené brambory, kmín, bujońovou kostku a vaříme za občasného promíchání asi půl hodiny. Pokud jsou brambory i zelenina měkké, polévku dochutíme majoránkou, česnekem, solí a pepřem a doplníme zelenými natěmi. Do polévky můžeme dát vařit vepřové koleno nebo kousek uzeného žebra, stačí i jen na kostičky nakrájený a na sádle opečený salám.

Podobné recepty:

Pravá Šumavská bramboračka, Selská pomazánka, Bramboračka, Jednoduchá bramboračka, Selská hovězí polévka