Vařený úhoř

24.5.2011
Potřebujeme:

500 g úhořího masa, 150 g zeleniny do polévky (např. mrkev, petržel, celer, cibule), 2 polévkové lžíce sherry, 2 polévkové lžíce kvalitního rozpuštěného másla, 1 kávová lžička sójové omáčky a 1 kávová lžička octa, 3 bobkové listy v celku, 10 kuliček pepře, 1 polévková lžíce soli

Jak na to:

Do nádoby dejte očištěné maso úhoře a asi litr vody a postavte na oheň. Postupně přidávejte sójovou omáčku, sůl, ocet, koření a sherry, a až začne voda vřít, i všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky. Na mírném ohni vařte dvacet minut. Uvařeného a okapaného úhoře upravte na teplou mísu, polijte rozpuštěným máslem a servírujte se zeleninovým salátem dle libosti.

Podobné recepty:

Úhoř pečený na pánvi, Finský úhoř, Květák vařený s majonézou, Marinovaný pečený úhoř, Vařený sirup