Pečené vepřové maso na zázvoru
10.1.2011

1 kg vepřového masa (krkovice), 100 g cibule (nakrájené nadrobno), 80 g sádla, 20 g hladké mouky, sůl, mletý zázvor dle chuti, voda na podlití masa
Jak na to:Vepřové maso omyjeme, osoušíme, potřeme solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče, přidáme cibuli, sádlo, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou smíchanou s trochou vody a povaříme. Dle chuti osolíme a nakonec s ní maso přelijeme.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
Pečené koleno na pivu, Pečené vepřové kotlety, Voňavé vepřové maso, Mauglího špíz, Maso v nálevu