Pivní chléb
25.5.2011

500 ml 10°piva,1 kg hladké mouky, 50g droždí, kmín,anýz ( když není anýz tak lze použít i malou špetku mletého zázvoru),sůl,125 ml vlažné vody
Jak na to:Do misi nalijeme pivo a necháme 10 min.stát.Vsypeme,mouku,sůl ,koření a rozetřené droždí s vodou.Necháme 30 min. kynout(těsto se lepí,ale není to na závadu),já nechávám dýl.Zpracujeme bochník ,uložíme na hl.moukou vysypaný plech a vložíme do rozpálené trouby ,ale vzápětí teplotu zmírníme. Pečeme asi 1,5 hodiny,během pečení potíráme lehce osolenou vodou.S chlebem vložíme do trouby kastrůlek s vodou,aby se voda odpařovala.
Podobné recepty:Pivní polévka, Pivní polévka, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku, Pivní koláč s plody moře