Kuřecí pekingská směs

Potřebujeme:

3 polévkové lžíce nakrájeného masa z kuřecích prsíček, 3 polévkové lžíce nakrájeného vepřového masa z hřbetu, 1 žloutek, 1 stroužek česneku, 1 cibulka, 1 kávová lžička soli, 1 polévková lžíce sladkého bílého vína, 1 polévková lžíce škrobové mouky, 1 kávová lžička octa

Jak na to:

Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Do šálku namícháme nakrájenou cibulku, nakrájený česnek, sůl, víno, škrobovou mouku a ocet. Kostky masa promícháme ve žloutku, rozmíchaném se škrobovou moučkou. Na rozpálený olej vložíme maso a udržujeme kostky od sebe. Asi po jedné minutě přidejte obsah šálku a všechno dále opékejte. Zvětšíte ještě oheň, jednou dvakrát potřesete pánví, aby se obsah promíchal, a jídlo je hotovo.

Podobné recepty:

Tatranské kuře, Těstoviny s uzeným sýrem, Kuřecí směs s nivou, Pekingská kachna, Kuřecí směs se žampionu a hráškem