Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou
8 paprik, 25 dekagramů mletého masa, 1 žemle, sůl, pepř, 1 vejce, hrst strouhané housky
Omáčka: 5 dekagramů sádla, 1 cibule, 10 dekagramů rajského protlaku, 4 dekagramy mouky, sůl, bobkový list cukr a podle chuti ocet
Mleté maso spojíme namočenou žemlí, přidáme vejce, koření a trochu strouhané housky. Ze směsi jako na karbanátky tvoříme menší válečky, které vložíme do každé vydlabané bobule. Papriky srovnáme do kastrolu, zalijeme připravenou omáčkou a v té je dusíme do měkka. Rajskou omáčku připravíme z osmažené cibule, k níž přidáme rajský protlak (nebo v létě čerstvá rajčata) a bobkový list. Omáčku zahustíme světlou jíškou, podle chuti osladíme a okyselíme. Nalijeme na papriky.
Podobné recepty:Zapečené plněné papriky, Pečené papriky plněné brynzou, Omelety plněné mletým masem, Plněné okurky, Smažené plněné palačinky