Smetanová rajčatová polévka

2 konzervy loupaných rajčat nebo cca 1/2 kg oloupaných čerstvých rajčat, 1 rajčatový protlak, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml smetany, 2 cibule, máslo, sůl, pepř, pažitková nať, těstoviny na zavářku
Jak na to:Na kousku másla zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrobíme kostku bujónu, přidáme rajčata a protlak a cca 15 min. dusíme (v případě potřeby přilijeme trochu vody). Ke konci dušení okořeníme solí, pepřem a pažitkovou natí. Stáhneme z ohně a po částech mixujeme do hladka - vždy část rajčatové směsi a smetany. V případě, že je polévka příliš hustá, lze ji naředit trochou vody. Ve slané vodě s několika kapkami oleje uvaříme těstoviny, scedíme a přidáme do hotové polévky.
Podobné recepty:Vaječná - rajčatová polévka, Brokolicovo-smetanová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka