Pečené roládky z pangase - sumeček žraločí

21.4.2008
Potřebujeme:

4 menší filety s pangase (cca 200 g jeden), 1 sardelpasta, 200 g filetu z lososa bez kůže, 8 plátků šunky, nejlépe 100% shaved, 1 lžička plnotučné hořčice

Jak na to:

Rozmrazené filety z pangase osušíme, rozřízneme podélně na 8 plátků a potřeme směsí sardelpasty s hořčicí. Z lososího filé nakrájíme 8 stejných špalíčků, které zatočíme do sumečcích filátek. Tyto roládky ovineme šunkou a spíchneme párátkem. Cibuli nakrájíme na měsíčky a vložíme do zapékací misky nebo pekáčku. Roládky prudce nasucho osmažíme na pánvi, položíme na cibuli a přelijeme výpekem. Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě při 180°C 20 minut. Během pečení roládky přeléváme výpekem. Po 20 minutách sejmeme poklici a ještě pečeme.

Příloha: brambory, bramborová kaše

Podobné recepty:

Plněné vepřové roládky, Karlovarské roládky, Plněné roládky, Kuřecí roládky, Žralok na čerstvém zázvoru