Vepřové maso s kapustou

Potřebujeme:

Vepřové maso ( já použila kýtu ), olej, cibuli, kapustu ( já použila růžičkovou ), mletý kmín, pepř, paprika sladká, masox, hladká mouka na zahuštění, zakysaná smatana

Jak na to:

Já vařím v papiňáku. Na oleji spěníme cibulku a přidáme maso na kostky, orestujeme a přidáme na půlky nebo čtvrky nakrájenou růžičkovou kapustu ( nebo normální na drobné kostičky ), promícháme, přidáme koření ( kmín, papriku, pepř - když budou děti tak né ) a důkladně promícháme. Podlejeme vodou a přidáme masox nebo solčanku a zavřeme víko papiňáku, necháme tak 30 min aby bylo maso měkké.Po otevření zahustíme moukou a přidáme zakys. smetanu. Podáváme nejlépe s bramborem.

Podobné recepty:

Dušené vepřové maso s kapustou, Čevabčiči s kapustou, Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové na kmíně