Boršč
150 g hovězího masa, 150 g drůbežího masa, 150 g vepřového masa, 100 g uzeného masa, 1 petržel, 2 mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru (nebo kousek obyčejného), 1 cibule, 300 g brambor, 100 g červené řepy, 300 g kysaného zelí, bobkový list, 1 rajský protlak, 1 sladká smetana, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, cukr, sůl, pepř, Vegeta
Jak na to:Nejprve dát do tlakového hrnce hovězí maso, vařit asi 10 minut. Potom k němu přidat drůbeží a vepřové maso, celou mrkev, petržel, celer a cibuli. Vše vařit v tlakovém hrnci, dokud maso není měkké (cca 15 - 20 min). Mezi tím nakrájet na kostky brambory, řepu a uzené maso. Kysané zelí pokrájet, řádně propláchnout vodou a prosladit cukrem.Když je maso měkké, přecedit vývar do hrnce, maso a zeleninu (mrkev a petržel) pokrájet na kostky a odložit stranou.Do procezeného vývaru přidat brambory, bobkový list, sůl, pepř, vařit asi 5 minut.Pak přidat červenou řepu, vařit dalších 10 minut.Potom přidat zelí a uzené maso, chvilku povařit (2-3 min).Dále přidat protlak a hladkou mouku, rozmíchanou ve vodě, opět chvilku povařit.Na závěr přidat smetanu, chvilku povařit a přidat nakrájené maso a zeleninu. Podle potřeby dochutit Vegetou, solí, cukrem.Množství jednotlivých surovin není nutné dodržet. Obvykle dávám všechno jen tak od oka, vážila jsem jen pro tuto příležitost. Z tohoto množství surovin jsou 4 litry husté polévky.
Podobné recepty:Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)