Sépie s okurkou v omáčce sanbai-zu
22.5.2011

1 sépie, 1 salátová okurka, sůl, 2 listy zeleného nebo červeného zelí
Zálivka: 2 lžičky octa, 1 lžička cukru. Omáčka sanbai-zu: 7 lžiček octa, 2 lžičky vývaru, 2 lžičky cukru, 1 lžíce sójové omáčky
Sépii očistíme, omyjeme a zbavíme kůže. Nakrájíme na malé kousky, které povaříme v horké vodě. Okurku oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a namočíme do slané vody. Zelné listy pokrájíme na drobné proužky, povaříme v troše vody a smísíme se zálivkou. Zeleninu a sépii naaranžujeme do misek a zalijeme omáčkou sanbai-zu.
Podáváme s rýží.
Sépie se zeleninou, Dobrotka, Pizza s plody moře, Pizza s plody moře, Studené hovězí s paprikami a celerem