Obalované ryby na roštu

20.9.2011
Potřebujeme:

4 kusy čerstvé nebo mražené ryby, sůl, hladká mouka, rozpuštěné máslo, jemná strouhanka

Jak na to:

Pěkné kusy očištěné čerstvé nebo mražené ryby, příp. poloviny menších ryb (pstruh) osolíme, obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku sklepem, namočíme do rozpuštěného másla, obalíme v jemné strouhance a přebytečnou zas sklepem. Připravené ryby poklademe na dobře rozehřátý rošt a grilujeme z každé strany 3 minuty. Obracíme kleštičkami nebo dvěma vařečkami. Hotové poklademe na teplou mísu, ozdobíme natí, rajčaty, hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Grilované ryby, Hlíva grilovaná na roštu, Pstruh na roštu, Šťavnatá ryba se žampiony, Opékaná parmice