Plněný závin

27.9.2011
Potřebujeme:

250 g vepřového masa z plece, 250 g hovězího masa, 2 vejce, 2 housky, mletý pepř, majoránka, olej, 1 cibule, strouhanka, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 sladkokyselé okurky

Jak na to:

Maso omyjeme, pokrájíme na menší kousky a umeleme. Přidáme vejce ve vodě namočené a vytištěné housky, mletý pepř, majoránka, olej, nadrobno posekanou cibuli a zamícháme. Na vál posypaný strouhankou dáme masovou směs, uděláme z ní obdélník. Do středu dáme uvařená, oloupaná vejce a okurky, které rozkrojíme po délce na půlky. Masovou směs stočíme do válečku a dáme na vymazaný plech. Podlijeme vývarem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 45-50 min. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Drůbeží závin plněný zeleninou, Drůbeží závin plněný zeleninou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem