Drůbeží závin plněný zeleninou

Potřebujeme:

1 kuře nebo krůtu, 2 lžičky olivového oleje, bílý pepř, sůl, vegetu, 1 pórek, 200 g mrkve, 4 lžíce mraženého hrášku, 4 lžíce mražené kukuřice, 3 žampióny, 2 stroužky česneku, petrželku

Jak na to:

Kuře omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Kuřecí maso jemně naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Žampiony očistíme
a pokrájíme na malé nudličky.
Mrkev, žampiony spolu s hráškem a kukuřicí poklademe
na maso, posypeme vegetou, svineme a uchytíme nití nebo špejlí.
Na malém množství olivového oleje krátce orestujeme na nudličky pokrájený pórek, přidáme závin, podlijeme malým množstvím vařící vody a dáme péct doměkka do rozehřáté trouby na 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Pokrájené plátky závinu podáváme posypané sekanou petrželkou a polité výpekem.

Podobné recepty:

Drůbeží závin plněný zeleninou, Pečený plněný bůček, Závin z listového těsta s hlívou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Zelný závin