Zelná polévka

Potřebujeme:

1 / 2 kg brambory, 1 / 2 kg kysané zelí, 1 / 2 kg točená klobása (česneková nebo Špekáčky), cibule, protlak, sušené houby, olej nebo sádlo, pepř, sůl, masox, vegeta, hořčice, hladká mouka, voda

Jak na to:

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme promyjte kysané zelí, namočené houby s vodou a vaříme. Brambory uvaříme v osolené vodě a přelijeme ke zelí. Dochutíme protlakem, hořčicí, vegetou, pepřem, masox, a pokud je třeba osolíme. Přidáme oloupanou klobásu a zahustíme hladkou nebo polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě. Polévka by měla být dochucená tak napůl za zelím a napůl cítit jakože za masem. Klobáska se vaří, dokud nepřevrátí polévka po zahuštění-nerozvaří a má v sobě hodně původní chuti.

Podobné recepty:

Zelná polévka, Růžová polévka - zelná, Řepovo-zelná polévka, Kyselá zelná polévka, Zelná polévka