Kebab

25.10.2011
Potřebujeme:

kuřecí maso nakrájené na kostičky, gyros koření, pepř, kari koření, sůl, mletou červenou papriku, rajčata, cibuli, olej, hranolky, arabský chléb tzaziki omáčka: 1 velký bílý jogurt, 1 okurku, kopr, sůl, pepř, stroužek česneku, ocet

Jak na to:

Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a na marinujeme ho. Marinádu vytvoříme ze směsi 1 lžíce olivového oleje, kari koření, papriky, pepře, soli a gyros koření. Maso necháme chvíli odstát, aby do něj lépe prosákly všechny chutě. Maso pak udusíme na oleji a orestovanou cibulkou. Mezitím si připravíme hranolky a také tzaziki omáčku. Tzaziki omáčku uděláme jednoduše: Nakrájíme si okurku, dáme ji do bílého jogurtu, osolíme, opepříme, přidáme protlačování česnek, jednu kávovou lžičku octa a také trochu mletého kopru. Chvíli necháme odstát v chladničce, proto je lepší udělat si omáčku dopředu. Na závěr si rozkrojíme arabský chléb a potřeme ho tzaziki omáčkou, přidáme maso, hranolky, nakrájená rajčata a také cibuli (ale nemusíme, pokud nechceme). Pokusíme se vyformovat roli, aby nám z toho nevypadávaly suroviny.

Podobné recepty:

Řecký kebab, Kuřecí kebab s ovocem, Kebab z ryb a zeleniny, Kebab z ryb a zeleniny, Kuřecí kebab