Řecký kebab
20.12.2011
800 g telecího nebo jehněčího masa, 4 lžíce oleje, 2 velké cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 4 zelené papriky, 1 lžíci mouky, 1 lžíci nasekané petrželky, 1 lžičku saturejky, 1 lžičku máty, sůl, pepř, mletou sladkou papriku , příp. 1 dcl bílého vína
Jak na to:Maso nakrájíme na malé kousky, promícháme s cibulí, petrželkou, saturejkou, mátou, pepřem, paprikou, protlakem, moukou a dáme do hliněného pekáče vymazaného 2 lžícemi oleje.
Zbytkem oleje pokapeme vrch, pekáč přiklopíme a pokrm pomalu asi 1,5 hodiny pečeme.
Kebab můžeme vylepšit podlití malým sklenkou bílého vína.
Řecký salát, Kuřecí kebab s ovocem, Hlíva po řecky, Kebab z ryb a zeleniny, Řecký salát