Hlívový maďarský guláš

Potřebujeme:

1 cibuli, 50 g slaniny, 400 g hlívy, 1 čerstvou papriku, 1 menší salátovou okurku, 2 rajčata, sůl, pepř, špetku cukru, sladkou papriku, špetku pálivé papriky, 200 ml smetany, 1 lžíci hladké mouky

Jak na to:

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na slanině pokrájené na drobno opražit. Přidáme nakrájené hlívy a dusíme. Doplníme pokrájenou paprikou, okurkou, rajčaty. Osolíme, přisladíme, opepříme, přidáme sladkou i pálivou papriku a 10 minut povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Podáváme s bílým pečivem.

Podobné recepty:

Hlívový guláš, Maďarský guláš, Maďarský guláš, Hlívový guláš se zeleninovou paprikou, Fazolový guláš (maďarský)