Zapékaný květák s vůní uzeniny

Potřebujeme:

1 balíček mraženého listového těsta (asi 450 g), 3 vejce, 1 větší květák, 1,5 dcl smetany, 250 g brambor, 150 g uzené klobásy nebo uzeného bůčku, sůl, pepř, cukr, strouhaný muškátový oříšek

Jak na to:

Těsto rozmrazíme. Květák podělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Brambory uvaříme ve slupce, ochladíme a oloupeme. Brambory a květák umixujeme. Přidáme vejce, smetanu, ochutíme solí, pepřem, cukrem a strouhaným muškátovým oříškem a důkladně zpracujeme. Těsto rozvineme, polovinou vyložíme dno a boky ohnivzdorné nádoby. Polovinu masy rozetřeme na listové těsto, rozložíme kolečka klobásy nebo plátky uzeného bůčku, přikryjeme zbytkem masy a povrch vyrovnáme. Na Něj uložíme zbytek těsta. Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 50 minut.

Podobné recepty:

Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák, Květákové placičky, Zapékaný květák s párkem, Zapékaný květák na italský způsob