Jehněčí na jižanský způsob

Potřebujeme:

600 g vykostěného jehněčího masa (plec, stehna, krkovičky), 1 kg rajčat (nebo sterilizovaných rajčat bez šťávy), 1 bobkový list, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 cibule, 350 g brambor, 1 / 4 lžičky skořice, lžíci mletých ořechů, 4 lžíce červeného vína, 1 lilek, 6 cuket, 120 g hub, 4 lžíce kaparů, pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Nahrubo nasekáme rajčata, cibuli, brambory, lilek, cukety a houby. Nakrájené maso dáme do hlubšího hrnce (kromě lilku a cuket), přidáme houby, bobkový list, česnek, skořici, mleté ​​ořechy, pepř a sůl. Přilijeme víno a zamícháme. Pokud použijeme čerstvá rajčata, dolijeme asi 3 dcl vody. Přikryjeme a v mírně předehřáté troubě pečeme asi 15 minut. Zkontrolujeme množství výpeku, případně podlijeme vodou. Další hodinu pečeme v troubě bez pokličky a dáváme pozor zda jsou brambory ponořené ve vodě. Přidáme lilek, cukety, kapary a pečeme ještě 30 minut. Z povrchu sklízíme tuk a před podáváním vyjmeme bobkový list. Podáváme s těstovinami nebo s rýží ochucenou kari kořením a smíšenou se sterilovaným hráškem.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou