Čokoládová pěna

28.11.2011
Potřebujeme:

200 g černé čokolády na vaření, 50 g másla, 4 vejce + 1 bílek, 2 lžíce rumu nebo 4 KL silné kávy, špetku soli

Jak na to:

Na desce rozehřejte čokoládu s máslem nakrájeným na kousky. Mimo plotnu přidejte 4 žloutky a rychlé vmíchejte. Potom přidejte rum nebo kávu. Ušlehejte sníh z 5-ti bílků a špetkou soli. Po lžících přidejte a jemně vmíchejte (ne prudce) ušlehaný sníh postupně do čokoládové směsi. Hotovou směs nechte 4 hodiny uležet v lednici.

Podobné recepty:

Čokoládová pěna, Valentýnská čokoládová pěna, Baskická čokoládová pěna, Pěna z lesních plodů, Čokoládová pěna