Zapékaná rýže se sýrem a masem

Potřebujeme:

200 g rýže, 100 g mletého vepřového masa, 5 vajec, 1 smetanu na šlehání, 1 střední cibuli, pórek, 1 stroužek česneku, pepř, petrželku, muškátový ořech, 100-150 g tvrdého sýra na strouhání

Jak na to:

Na pánvi osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatová. Přidáme mleté ​​maso a také smažíme, přidáme česnek, pepř, čerstvou petrželku. Dáme si uvařit rýži (může být i ve varných sáčcích) a v hrnci uvaříme na plátky nastrouhaný pórek s nastrouhaným muškátovým oříškem. Když je vše osmažené, dáme na pekáč upražená maso, na to pórek a nakonec rýži. Smícháme pět vajec se smetanou ke šlehání, přidáme pepř, sůl a podle chuti ostatní ingredience a rovnoměrně vylijeme na směs, kterou již máme v pekáči. Na vrch ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a necháme pěkně zapéct.

Podobné recepty:

Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem, Zapékaná brokolice s kuřecím masem, Zapékaná brokolice s kuřecím masem, Cibule zapékaná se sýrem, Zelenina zapékaná s rýží